Inspirasi Dhia

4 fakta wanita yang membuktikan kaum ini sebenarnya ‘AMAZING’!

Oleh  | 

KAUM wanita sering di pandang rendah dari pelbagai segi. Sis pasti sebenarnya banyak kelebihan yang terdapat dalam seroang wanita. Dan statement yang ditulis tu dah tak relevan ya!

Banyak kisah-kisah yang penuh dengan inspirasi berkaitan dengan wanita dalam zaman moden ini. Ada juga yang berjaya menjadi inspirasi mengalahkkan lelaki! Woah!

So hari ni, tak perlu bersempenakan apa-apa sis nak kongsikan dekat korang fakta-fakta  berkenaan denagn wanita yang membuktikan kaum ini hebat sebenarnya!

Boleh mendengar nada tinggi

Korang tahu seoang bayi perempuan yang hanya berumur seminggu boleh mengecam suara ibunya walaupun penglihatan pun masih terhad. Selain dari tu, perempuan juga boleh mengesan suara orang yang sedang berbohong atau bercakap benar!

Lebih bijak

Walaupun ada fakta yang mengatakan bahawa otak seorang lelaki lebih besar berbanding perempuan, tapikan sebenarya wanita berjaya membuktikan bahawa 3% hasil yang lebih baik dalam ujian kebijaksanaan. Mana taknya kebanyakkan wanita boleh multi-tasking dalam banyak perkara!

Lebih cepat sembuh

Dalam seorang wanita yang normal, terdapat hormon estrgogen yang lebih banyak berbanding lelaki dan hormon tersebut berfungsi untuk melawan penyakit atau keradangan. Ini bermaksud, badan seorang wanita lebih cepat dalam berdepan dengan penyakit.

Setiap wanita, mempunyai  jenis payudara yang berbeza!

Sekumpulan kecil wanita mempunyai saiz payudara yang sama manakala wanita di Asia mempunyai payudara yang unik dan disebabkan itu, tak ada seorang pun mempunayi saiz yang sama!

Sis harap korang enjoy fakta-fakta yang sis kongsikan dekat korang ni okay? Jangan lupa untuk share dekat kawan-kawan!

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my