SuperDeals

5 tips ringkas untuk korang yang baru first time berlayar!

Oleh  | 

HELLO gadis-gadis trendy! Sis nak tanya, korang kalau tengah cari idea untuk short get away tu mesti dah bosan kan dengar idea check in hotel je. Cruising pun merupakan satu escape yang menarik dan jarang kita cuba.

Cruising memang seronok dan berbeza berbanding dengan percutian yang sudah menjadi kebiasaan ramai orang apabila bercuti. Kalau ada yang diantara korang yang memang nak pergi berlayar tu ada beberapa perkara yang korang wajib ambil tahu.

Jadi sis nak kongsikan dekat korang 5 langkah mudah dan ringkas yang korang kena tahu jika korang nak berlayar.

Buat pemilihan yang bijak

Sebelum korang nak cari cruise yang sesuai, pastikan korang buat research dulu sebelum korang beli tiket dan sebagainya. Setiap percutian atas kapal sering mempunyai tema dan servis yang berbeza. Jadi kenal pasti aktiviti yang ada.

Packing barang secara bijak

Korang kena tahu yang korang pack baju dan barang-barang yang bersesuaian supaya korang tak hadapi masalah untuk buat aktiviti yang nak enjoy tu. Tidak perlu bawa perkara yang tidak penting untuk digunakan ketika dalam cruise ya.

Kekal atas kapal

Kadang kala ada kapal yang akan berhenti pada setiap tempat dan ada masanya setiap trip boleh jadi mahal melainkan kalau korang pandai berjimat-cermat. Tidak mejadi masalah kalau korang nak stay atas kapal dan enjoy kemudahan yang ada atas kapal tu pun boleh je.

Enjoy and have fun!

Untuk waktu makan pula, korang tak semestinya perlu keluar ke dining hall setiap kali. Sis suggest kan idea dekat korang untuk order je room servis kalau korang nak relaks ke tak menjadi masalah. Dan ada juga sesetengah kapal yang mempunyai mempunyai restoran yang berbeza jenis. Kalau nak cuba juga pun tak menjadi masalah!

Sembang pasal cruises ni kan, superdeals ada promotion bagi korang yang tengah cari quick cruising session. Korang boleh celebrate birthday kawan kawan ke atau family trip dan sebagainya. Macam-macam activiti ada termasuk lah BBQ!

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my