Serious?!

Amboi! Ini keletah bila artis-artis buat #10yearschallenge

Oleh  | 

TULAR di Instagram apabila pengguna laman sosial mula memuat naik gambar dengan tanda pagar #10yearschallenge.

Cabaran #10yearschallenge meminta pengguna untuk memuat naik gambar masing-masing ketika berusia 10 tahun yang lalu.

Tidak ketinggalan juga artis dan selebriti turut terkena demam #10yearschallenge ini. Jom kita check it out keletah artis-artis Malaysia buat challenge yang tengah trending ni!

5) Caprice

Penyanyi rap Caprice atau Ariz Ramli turut memuat naik foto 10 tahun lalu. Menerusi akaun @caprice, dia turut berkongsi gambarnya 10 tahun lalu memakai baju berkolar putih dengan kapsyen;

“Dulu senyum sebab ramai aweks… sekarang sedih sebab dah kene kahwin”

 

View this post on Instagram

 

Dulu senyum sebab ramai aweks… sekarang sedih sebab dah kene kahwin. #10yearschallenge

A post shared by Caprice (@capriceofficial) on

4) Nora Danish

Turut tidak ketinggalan, pelakon comel Nora Danish berkongsi gambarnya menerusi [email protected] Apa yang lebih menarik,  Nora memuat naik gambar dengan posisi yang lebih kurang sama iaitu  dalam keadaan menggendong anaknya sama seperti 10 tahun yang dulu. Wow!

 

View this post on Instagram

 

2009 & 2019 💜 #10yearchallenge #blessed

A post shared by Nora Danish (@noradanish) on

3) Tiz Zaqyah

Foto-foto cantik pelakon Tiz Zaqyah turut mendapat perhatian banyak pihak. Mana tidaknya, kecantikan Tiz Zaqyah nampaknya tidak berubah daripada dulu sehingga sekarang. Setuju tak?

 

View this post on Instagram

 

#10yearsago Al-fatihah for those who left too soon, who are not with us today ♥️

A post shared by TIZ ZAQYAH RAZAK (@tiz.zaqyah) on

Tiz sempat berseloroh dengan peminatnya apabila memuat naik gambarnya bersama pelakon utama filem Aquaman,  Jason Momoa dengan kapsyen;

“I malas nak cerita panjang lah…
#10yearschallenge #ex “

 

View this post on Instagram

 

I malas nak cerita panjang lah… #10yearschallenge #ex

A post shared by TIZ ZAQYAH RAZAK (@tiz.zaqyah) on

2) Ummi Nazeera

10 tahun adalah sebuah perjalanan panjang. Bagi artis seperti Ummi Nazeera yang mula dikenali semasa membintangi siri Nur Kasih berkongsi fasa kehidupannya yang berubah semasa masih seorang anak dara sehinggalah kini sudah bergelar seorang ibu. Ummi memuat naik gambarnya dengan kapsyen:

“Muka bila single boleh control Ayu lagi depan camera(kiri). Bila dah jadi mak mak ni.. Jadi mcm gambar kanan tu lah! #MummyUmmi
21 Tahun VS 28 Tahun”

1) Zizan Razak

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon, pelawak, dan penyanyi Zizan Razak.  Kerana malas untuk mencari gambar pada tahun 2009, Zizan menerusi akaun Instagramnya turut memuat naik gambar bersama abangnya Hafiz Razak. Masing-masing mengenakan warna baju serupa iaitu putih dan merah.

So, korang macam mana pula? cuba tag sikit @thedhiamy waktu upload #10yearschallenge.

 

 

 

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my