Be-You-Ty

Betul ke minyak panas boleh bantu turunkan berat badan?

Oleh  | 

KADANGKALA kita ni beriya sangat nak turunkan berat badan sampaikan bermacam jenis krim kita bedal sapu dekat tubuh.

Ada orang yang tidak berpuas hati. Bersenam sudah, diet pun sudah, nak cepat punya pasal mulalah mencari krim-krim sapu untuk panaskan badan tu.

via GIPHY

Dengan harapan supaya berat badan semakin menurun dengan cepat. Belum cerita lagi dengan yang sibuk tak sempat bersenam tu dan hanya bergantung kepada krim panas.

Tapi tak pernah terfikir ke berkesan atau tidak krim panas tu? Ha baca lagi, sis nak kongsikan penjelasan kepada korang mengenai isu ini.

Ramai yang menjadikan rutin apabila sebelum bersenam akan menyapu minyak panas atau krim panas tersebut pada tubuh. Akan tetapi berkesankan ia ?

via GIPHY

Sebenarnya ia memang berkesan, krim panas ini dapat membantu lemak itu mengecil dengan cepat. Yang penting korang menggunakan krim tersebut sebelum korang bermula untuk bersenam!

Lagi satu tips yang sis nak kongsikan adalah dengan menggunakan balutan atau wrap sebelum tidur. Selepas korang mandi dan bersihkan diri sapukan krim paans itu dan balutkan bahagian yang disapukan itu.

via GIPHY

Of course yang paling penting untuk korang jaga adalah diet dan pemakanan yang sihat. Kalau tidak memang sia-sia lah usaha tu!

Sumber:Wanista.com

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my