D-Life

Bukan saja bagus untuk seksual, bagus juga untuk kesihatan wanita

Oleh  | 

VIBRATOR merupakan satu alatan yang dicipta untuk kaum wanita. Peralatan ini mempunyai tujuan yang penting dimana dia boleh memberikan kesihatan seksual kepada wanita.

Peralatan ini sepatutnya dicipta untuk memberi keransangan kepada tubuh wanita. Percaya atau tidak ia merupakan satu peralatan yang telah lama digunakan.

Mengikutkan perkembangan teknologi, alat tersebut kini telah dicipta dengan pelbagai jenis reka dan juga bentuk bagi mengikut keselesaan masing-masing.

Foto:Unsplash

Vibrator ini sebenarnya dapat membantu kesihatan diri dari segi seksual di mana ia boleh mengekalkan keremajaan faraj wanita. Jika ada yang sudah menopaus pun boleh memberikan keremajaan kepada faraj!

Mengikut sumber, keadaan faraj akan bertambah baik seperti lebih elastik dan tidak mengering kerana permukaan vagina menjadi licin disebabkan pegeluaran cecair.

via GIPHY

Bukan itu sahaja, ia juga membantu pasangan lelaki korang yang mempunyai masalah ereksi. Dengan kehadiran vibrator dalam kehidupan seksual antara korang dan juga suami, sudah tentu akan menjadi lebih menyeronokkan!

Di samping itu, faraj wanita mempunyai satu otot dimana ia dipanggil Vaginismus yang mengetat seacara tiba-tiba ketika hendak melakukan hubungan seks. Ini seringkali akan menyebabkan kesakitan kepada kedua pasangan.

via GIPHY

Ada juga sebab mengapa ia berlaku dimana kemungkinan kesan trauma atau perasaan takut. Oleh sebab itu dengan kehadiran vibrator ini boleh menyelesaikan masalah tersebut kerana ia memberikan satu perasaan yang akan membuatkan korang rasa relaks.

Semoga bermanfaat kepada pasangan yang baru kahwin!

Sumber:Wanista.com

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my