SuperDeals

Ini rupa-rupanya kelebihan kolagen pada kulit

Oleh  | 

MAKANAN tambahan merupakan sesuatu perkara yang diperlukan oleh kebanyakkan orang. Kadang kala disebabkan kesibukkan kerja dan aktiviti harian, kita menjadi sukar untuk menjaga permakanan yang sihat.

Bukan itu sahaja, nak ditambah pula dengan stress ditempat kerja, boleh menyebabkan keadaan kulit kita nampak kusam dan wajah pun mulalah tak berseri.

Jadi hari ini sis nak kongsikan dekat korang, kelebihan mengambil makanan tambahan seperti collagen pada kita. Collagen ini sebenarnya bertindak sebagai satu agen anti-penuaan pada diri kita.

Kalau kita mengambil kolagen dengan cara yang betul, ia akan membantu mengurangkan saiz pori dan menghalang garisan-garisan kedut untuk muncul pada kulit kita.

via GIPHY

Mesti korang pernah dengar kalau minum atau makan kolagen ini boleh berisiko untuk mendapat penyakit buah pinggang kan? Ha ini disebabkan badan yang kekurangan air.

Kalau korang minum air yang cukup, hasilnya sudah tentu memuaskan! Minum air banyak pun penting juga dalam membantu menyihatkan badan kita!

via GIPHY

Selain dari itu, kolagen juga mampu memelihara kulit kita daripada menjadi terlalu kering. Kadangkala disebabkan environment kita berada, contohnya macam ofis sejuk macam peti sejuk ke boleh menyebabkan kulit kita kering sehinggakan boleh menggelupas!

via GIPHY

Lagi satu sis nak tambah adalah, kolagen ini mempunyai kelebihan untuk menaikkan keanjalan kulit serta mampu untuk melicinkan kulit! Apabila badan kita mendapat nutrisi yang cukup, hasilnya mampu menaikkan keyakinan diri!

via GIPHY

Jadi, pastikan korang amalkan pengambilan kolagen dengan cara yang betul dan kalau boleh dibenarkan oleh doktor barulah selamat. Ha sembang pasal kolagen ni, superdeals ada promosi kolagen serum tau! Rugi kalau tak beli ni.

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my