Dhia Glam

Pakai ‘jeans’ dan ‘T-shirt’ pun nampak bergaya kalau tahu caranya

Oleh  | 

T-SHIRT dan jeans merupakan pakaian asas yang paling ringkas untuk digayakan. Dua items ini menjadi pilihan  lelaki dan wanita yang ingin tampil ringkas dan tidak keterlaluan.

Sebenarnya ada caranya untuk jadikan pakaian ringkas ini kelihatan lebih menarik dan tidak membosankan. Salah satunya adalah korang kena pandai memilih jenis jeans yang bersesuaian dengan bentuk badan korang. Jika kita bijak suai padankan pakaian kita dengan betul, pakai baju tidur pun boleh nampak stylo.

Kali ini Dhia nak share dengan korang beberapa gaya untuk korang jadikan outfit ringkas ini kelihatan stunning dan bergaya. Mana tahu korang boleh gunakan idea-idea ini untuk gayakan outfit korang pula. Ready? 

Padankan outfit ini dengan kasut tumit tinggi

Untuk gadis yang lebih suka dengan gaya feminin, gayakan outfit korang dengan heels. Untuk look ini, jeans jenis bootcut dan skinny merupakan jenis jeans yang sesuai untuk dipadankan bersama heels. 

talisa sutton look t-shirt calça jeans

Foto: Pinterest

Blonde woman wearing Madewell grey tshirt zara black ripped skinny jeans outfit steve madden black ankle strap heels celine belt bag street style dallas blogger fashion blogger

Foto: Pinterest

Boyfriend T-shirt

Foto: Pinterest

How To Wear Flare Jeans (even if you are petite): Woman wearing a black leather jacket, a grey graphic t-shirt, flare jeans, black heels and a black handbag.

Foto: Pinterest

Sneakers

Untuk yang menggemari look yang santai dan kasual, padankan outfit korang bersama sneakers. Biasanya, jeans jenis high waist dan skinny merupakan jeans yang sesuai untuk digayakan bersama sneakers.

A white t-shirt and jeans feel fresh with a bucket hat and high-top sneakers.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

145+ trendy summer outfits everyone's wearing right now - page 50 ~ producttall.com

Foto: Pinterest

Boot

Kalau korang yang suka untuk tampil daring, padankan t-shirt dan jeans korang dengan boot. Confirm nampak stunning! 

Básica e cool: 9 formas de dar um up na calça jeans. Camisa preta, mom jeans, cinto western, coturno

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

daydreamer graphic tee

Foto: Pinterest

Mix and match bersama outer seperti cardigan, blazer dan jacket

Untuk look yang lebih outstanding, padankan t-shirt korang dengan outer yang bersesuaian seperti blazer, jacket ataupun cardigan. 

Foto: Pinterest

Emma Hill wears khaki utility jacket, black white stripe t-shirt, cropped flare frayed hem jeans, canvas wedge espadrilles, Simon Miller tan suede Bonsai bag, casual Spring outfit

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Padankan bersama aksesori

Kalau tak nak outfit korang kelihatan boring dan terlalu plain, gayakan t-shirt dengan aksesori yang bersesuaian dengan baju seperti rantai atau topi. Korang boleh cuba padankan dengan choker juga. Mesti akan lebih stylo. Untuk gadis yang berhijab, pastikan korang pilih hijab yang bermotif ataupun warna yang kontra dengan baju supaya outfit korang tidak kelihatan terlalu kosong dan suram.

tshirts for women | t shirts | girls t shirt shirts for home | custom t shirt design

Foto: Pinterest

The bucket hat has made a comeback. From Just Bieber to Rihanna, here are 12 ways the trend is being embraced once again:

Foto: Pinterest

A fedora, bandana scarf, cropped jeans, and flats.

Foto: Pinterest

Image result for hijab shirt and jeans

Foto: Pinterest

Siapa kata pakai t-shirt tak boleh nampak stunning? Dhia dah share tips di atas so korang boleh la pratikkan okay? Oh ya, kalau korang nak padankan kasut sporty dengan jeans dan T-shirt pun boleh, make sure korang padankan dengan skinny jeans dan lipat bahagian bawah. Barulah lit orang tengok kasut sporty korang nanti. Dengar-dengar dekat JD ada 25% off semua kasut-kasut dia. Kasut sporty ada sneakers ada, baik untuk dewasa atau kanak-kanak. Rembat jangan tak rembat you ollss.

Apapun, selamat mencuba!

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my