D-Life

Spring cleaning almari anda

Oleh  | 

“Let’s spring cleaning girls!”

HAH, kalau omputih terkenal dengan spring clening iaitu kerja-kerja pembersihan rumah secara besar-besaran dan dijalankan secara tahunan.

Mungkin ada diantara korang yang akan “reset” semua keadaan dan persekitaran rumah untuk mendapatkan mood yang barukan. Bila dah “reset” hah, banyak rupanya barang yang tidak diperlukan. Mula la nak humban semua tu dalam tong sampah.

Sebelum nak humban dalam tong sampah tu, apa kata check barang yang perlu dan tidak perlu. Bila dah kenalpasti baru lah boleh dibuang, didermakan atau disusunatur secara sistematik ataupun buat duit dengan barangan terpakai korang.

via GIPHY

Untuk pengetahuan korang, bermula 1 October 2019 korang boleh menjual barangan baru atau barangan terpakai di platform kami iaitu SIS JUAL. Selain menjual, korang boleh beli barangan orang lain juga di SIS JUAL. Hah, consumer to consumer gitew!

Lepas ni banyak la option untuk korang menjual dan membeli. Yang penting SIS JUAL akan menjadi pilihan no.1 untuk korang!

Sis nak share dengan korang, kalau nak shopping tu make sure satu baju masuk dan satu baju mesti keluar!

Bermula 1 October 2019, SIS JUAL hanya di Dhia.com.my

 

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my