Serious?!

Twitter dah ada story? Ini reaksi pengguna Twitter

Oleh  | 

BARU-BARU ini Twitter mengejutkan penggunanya dengan memberitahu tentang kemudahan baru yang dikongsikan dalam dunia media sosial.

Twitter dikatakan memberi kemudahan untuk penggunanya untuk mengemas kini video pendek yang lebih kurang sama seperti Instagram.

Disebabkan tindakan daripada Twitter itu, pelbagai reaksi yang boleh dilihat daripada Twitter tersebut mengenai  isu tersebut.

Sumber: Twitter

Mengikutkan kebanyakkan reaksi, rata-rata ramai yang tidak bersetuju akan kenaikkan taraf yang diumumkan oleh pihak Twitter. Ada juga yang menyatakan ia tidak mempunyai kegunaan kerana kemudahan ini sudah pun wujud di platform social media yang lain.

 

Sumber: Twitter

Di samping itu ada juga pengguna Twitter yang menyatakan daripada memberikan kemudahan seperti ini adalah lebih baik untuk memberikan kemudahan membetulkan ejaan atau ayat di Twitter. Ini bagi bertujuan tidak lagi perlu memadam kesemua ayat yang telah dimuat-naik di Twitter.

Sumber : Twitter

Kemudahan berikut berkemungkinan untuk memudahkan pengguna Twitter. Akan tetapi ia mendapat reaksi negatif dari penggunanya sehinggakan #RIPTwitter menjadi trending yang pertama!

Apa pandangan korang tentang kemudahan baru itu?

 

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

dhia.com.my